četvrtak, 28. ožujka 2024.

 Benefit projekcija filma: Prve 54 godine - Skraćeni priručnik za vojnu okupaciju, 03.04.2024. (Wednesday)

 

Svjedoci smo užasa koji se već predugo događa na prostoru palestinskog teritorija te lagano otupljujemo na brojke koje ljigavi skockani voditelji ispaljuju iz katodne cijevi i šarenog zaslona. 
 
A upravo na taj način ljudski život pretvaraju u običnu statistiku, koja se ubrzo zaboravlja nakon novog vala serviranog i upakovanog sranja što zovu vijestima. Polemiziraju oko pojmova masakr i genocid, dok vojna čizma gazi sudbine unesrećenih, veselo objavljujući to na TikTok ili nekakvu drugu platformu za nepovratnu krađu vremena i podataka na kojoj dižu prašinu i doprinose da se priča vrti u krug.
 
I pitanje se postavlja, što napraviti u ovom kaosu svakodnevice i vrtlogu dezinformacija u kojem na kraju ni ne znaš od kuda početi. Bijesni smo i znamo da ne možemo puno napraviti. Zato smo odlučili napraviti barem najmanju stvar koja se može napraviti, a to je podizanje svijesti i informiranje ljudi oko toga što se dešava i prikupljanje pomoći u obliku donacija koja ide provjerenim kontaktima i kanalima.
 
Film koji ćemo puštati je film izraelskog redatelja Avija Mograbija, omraženog lica od strane vladajućih u spomenutoj državi, koji svojim dokumentarcima otkriva onaj najgori šljam i talog mašinerije zaduženog za istrebljenje.
 
Prve 54 Godine: Skraćeni Priručnik za Vojnu Okupaciju obrađuje temu od njenih samih početaka do gotovo današnjih dana i prikazuje kako se progresivno priča razvijala kroz desetljeća sustavne represije i zločina protiv čovječnosti. Kroz svoju dokumentarističku objektivnost film slikovito prenosi gorku istinu o kojoj svi znamo ponešto, ali ne i cjelokupnu sliku.
 
Hrana i druženje od 19:00
 
Film od 20:00

Nema komentara:

Objavi komentar