četvrtak, 4. travnja 2024.

 Koridor (Kvatrić) // Okov (Zagreb) // Meantime (Rijeka) @ Podrum, 13.04.2024. (Saturday)



Novi mjesec je već dobrano ušao na vrata, a mi nikako da se oglasimo, nikada na zelenu granu, ali oprostiti ćete nam kad otkrijemo koga smo ovog puta spremili. 
 
Mračni Post punk iz kanalizacijskog sustava Kvatrića potpomognut Hardcore Punk'n'rollom iz istoimene metropole. A da bi zaokružili cijelu priču, večer će otvoriti mlađahna lica koja udaraju taj tupa-tupa. 
 
Na eventu ćemo imati falafele na donacije kao i općenito kutiju za donacije koje će ići organizacijama koje pružaju pomoć evakuiranim ljudima iz Gaze kao i njihovim obiteljima koje su ostale tamo.
 
Pokažite solidarnost s unesrećenim ljudima, kontra države Izrael, kontra Hamasa!
 
Pa, neka igre počnu!
 
 
Start: 22:00
 
Upad: 4 EUR 
 
Koridor (Dark post punk, Kvatrix) 
 
Dobro poznata lica vraćaju se u Drum. Za one koji čitaju rubriku, A šta se to radi na punk estradi?, ne treba puno predstavljati bend i ekipu okupljenu oko njega. 
Ekipa koja neumorno gazi po raznim instrumentima i bendovima, organizira svirke, dovodi odlična imena današnje scene te piše najslikovitije najave za svoje evente. 
 
Inspirirani opskurnim ex-yu i istočno europskim prizvukom katapultirati će vas čas nazad do pada berlinskog zida, čas do izgradnje pelješkog mosta (za nepoželjeti nikome). 
Mračan post punk koji svojim hipnotičkim bass dionicama, britkim gitarskim zvukom,odlučnim udaranjem bubnja i jekom od vokala zadaje udarce tamo gdje ste najslabiji. Nedavno im je izašao prvijenac, provjeri šta imaju za reći! Šta da ti više kažem? 
 
Okov (Hardcore Punk'n'roll, Zagreb) 
 
Također poznata lica okupljena oko relativno svježijeg benda. Ovi pak prže politički nabrijani i nadrkani HC punk sa brzim uletima solaže, sve skupa vuče na brži Black Flag (nitko sretniji od Batice), ali bez upadanja u klišeje. 
 
Gnjevni dvadesetominutni brodolom, tako nekako valja opisati njihov nastup uživo. 
Također su nedavno su izbacili svoj materijal pa ciba hou! 
 
Meantime (Punk, Rijeka) 
 
Jedan od nekoliko novijih bendova mlađe ekipe koji su se pojavili unazad godinu-dvije. Repetirajući riffovi, brzi tupa-tupa i neartikulirano deranje.  What you see is what you get!

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!

Nema komentara:

Objavi komentar