petak, 15. ožujka 2024.

 Lidské Zdroje (Brno/Vienna) // Blank Out (Kolin) @ Podrum, 25.03.2024. (Monday)


Meteorolozi svjevernog Jadrana šokirani otkrićem skrivenog značenja marčanske bure!!! 
 
Epilog priče slijedi u nastavku. (FOTO)


Meteorolozi sjevernog Jadrana naprosto su šokirani otkrićem pravog značenja pučkog vjerovanja u tri marčanske bure.

-Bili smo skeptični, ali sada sve ima smisla - izjavljuje Karolina Ružić-Adamić Badurina iz državnog hidrometeorološkog zavoda odsjeka u Rijeci -Proučavali smo duže vrijeme fenomen marčanskih bura te pučkog vjerovanja koje je povezano s njima, ali tek sada uistinu shvaćamo njihovo pravo značenje.
 
Pučko vjerovanje u dolazak proljeća nakon nakon tri bure u martu mjesecu prema novim saznanjima zapravo označava tri koncerta organiziranih u Podrumu u tom periodu, koji po svojim naletima i efektima zapravo podsjećaju na olujne udare bure - dodaje Karolina - te da tako nešto možemo i očekivati u ponedjeljak 25.03. kada su najavljeni posljednji zvučni udari  u ovom mjesecu i to čeških bendova, Lidské Zdroje  i Blank Out ili tako nešto, ne razumijem se previše.
 
Starosjedioci ispred riječke banke već duže vremena upozaravaju na krivo tumačenje ovog fenomena i apeliraju na one koji razumiju to sve da dođu u ponedjeljak uvjeriti se u istinitost te teze.
 
Ako ti ovo već nije zaokupiralo pažnju, onda ćemo morati promijeniti  taktiku clickbaita, jebiga.
 
 
Start: 21:00
 
Upad: 4 EUR  
 
Lidské Zdroje (Punk rock, Vienna/Brno)
https://lidskezdroje.bandcamp.com/

Česi gastarbajteri iz Brna koji žive i djeluju u Beču. Svirali su u raznim bendovima tijekom minulih godina poput Festa Desperato, Risposta, Mad Pigs. A neki se možda i sjećaju fanzina Drunk nach Osten kojeg je ekipa slagala i objavljivala u kojem se pisalo o punk sceni na balkanu i istoku europe.

Elem, bend svira klasični mid tempo 77s punk rock u novom ruhu sa ponekim brzim uletima. Taman za početak tjedna! Za sebe kažu: Sometimes Cheesy - Always Antifascist, pa protumačite to kako hoćete.
 
 
Blank Out (Melodic punk rock, Kolin)
 
Suučesnici u ovom nemilom događaju su im drugovi Blank Out iz Češke. Ekipa koja naginje više na melodičnu stranu, ali u brzom i nabrijanom tempu. Čitaj: oktave i  energičan ritam bubnjeva sa brzim promjenama!
 
Tako da dopiči sa skejtom do nas i radi olije nad Olijem ako bude kenjao da su melodični previše hehe. 

Ne moramo ti ni spominjati da se pravi junci i  junkinje prepoznaju tijekom tjedna, tako da nemoj ni ovog puta razočarati!

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!
 

Nema komentara:

Objavi komentar