srijeda, 21. prosinca 2022.

 

Liquid Supercharge (Pula) // PxDxTx (Pula) @ Podrum, 17.1.2022.

 


 

Pula HC punk: kako i zašto?' 'Upomoć, partner mi brije na puXhc!' 'Od Anti otpada do Fried Braina; antologija jednog vremena'
 
Svi već znamo naslove ovih bestselera. Nije nepoznanica kako su iz Pule proizašli jedni od najjačih bendova sa scene.
 
Ima nešto u tom zraku gdje brodogradilišta propadaju, čama postaje tapija i gdje htio-ne htio provedeš prvi vikend u augustu zabetoniran na stepkama ispred Rojca, slušajući baljezganja ljudi pored sebe i misliš si, tko me natjerao da slušam punk?!
 
Shodno svemu tome dolaze nam svježi novi bendovi iz tog grada baciti koju spiku i melodiju.
 
Liquid Supercharge (speed rock, Pula)
 
 
Lemmy umro nije, samo se odselio na jug Istre, nagovorio je usput ekipu iz RKL-a da mu se pridruže i naprave bend, pa se sada prave da su tipovi u svojim dvadesetima koji peštaju vikendom u DIY prostorima po Balkanu.
 
Teoretičari zavjera će reći da to nije istina (a takvima nećemo vjerovati), već da je to ekipa nastala iz pepela Fried Braina i Immobilea, koji su htjeli napraviti novi projekt koji bi odskakao od njihovih prijašnjih.
 
To im je očito uspjelo te su u kratkom vremenu odradili već nešto svirki po hr i regiji. Grehota bi bilo da ne prođu i kod nas, ša ne?
 
PxDxTx (grindcore, Pula)
 
 
Pobrinuli smo se za žanrovsku raznolikost na eventu, pa da ne bi poslije bilo te da smo ovakvi, te da smo onakvi...
 
PxDxTx su relativno noviji grindcore bend, koji su svirali po Puli i okolici uglavnom, od ilegalnih gigova po austrougarskim barakama na Štinjanu do eskapada poput Extreme Noise Peroja gdje su tjerali nonice i obitelji s plaže u Peroju sa svojom milozvučnom kakofonijom.
 
Ah, ti grajnderi. Stara izreka kaže, nema hita bez blast beata! Ne očekujte ništa drugačije i ovoga puta.
 
Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv.

 

Nema komentara:

Objavi komentar