nedjelja, 1. siječnja 2023.


Harrowist (Graz) // Thosar (Graz) @ Podrum, 5.1.2023. (četvrtak)





Kalendarska godina tek što je počela, a mi već spremamo nove izazove za vaše uši, glavu, jetru. Jebiga, peštati se mora.

Ovoga puta na repertoaru su dva bratska benda iz Graza koji su se odlučili da na svoju balkansku turneju  ucrtaju i naš plejs. Ni sami ne znaju u što su se upustili.

Spominje se da bi dan nakon trebao biti nekakav praznik, neka katolička izmišljotina, tko će ga znati. Tako da ne prihvaćamo izlike za nedolazak.

 

HARROWIST (metalizirani HC punk, Graz) 

https://harrowist.bandcamp.com/

Iz pakla, iz mraka, sa zapadnog dijela svijeta, crni barjak nosi ova zajebana čet-vorka. 

Muzički galopirajući između dž dž dž i blast beat ritma, komponirajući brejkove sa melodičnim dijelovima uspijevaju povezati najbolje od žanrova. 

Uz politički nabrijane tekstove i jednako tako nabrijan nastup uživo, isporučuju svim prisutnima ljuti udarac u glavu koji će im odzvanjati svaki puta kada ih opet čuju.

 

THOSAR (Sludge fusion madness, Graz) 

https://thosar.bandcamp.com/

Nuklearni disaster 3. svjetskog rata opustošio je dobar dio zemlje, malobrojni preživjeli sklonili su se u ruševine nekadašnjeg velebnog društva. 

Civilizacija juri prema raspadu, a dvojac iz Thosara svojom muzikom dodaju ulje na vatru i tu i tamo bacaju koji kanister benzina, samo da bi pojačali cijeli spektakl. 

Beskompromisni sludge u kombinaciji sa raznim sličnim žanrovima, pojačan arsenalom efekata i pojačala omogućuje da ovaj duo s bassem i bubnjem uspije zvučati kao puzajuća postapokaliptična mašinerija iz Mad Maxa koja se približava ruševinama da uništi zadnje ostatke društva.

 

Napomena: Ne primamo kune, samo eure!

 

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv


Nema komentara:

Objavi komentar