nedjelja, 27. listopada 2013.

Attrito (I), Culto Del Cargo (I), Hidden By The Grapes (A) @ Podrum, 01. 11., 21h

Nakon proživljenih noćnih mora u slavlju dana mrtvih kada svatko može postati ono što želi, PODRUM ipak nastavlja realnu politiku dnevnih slavlja uz nemile zvuke hardkora, krasta i post panka. Petak 1.11. je rezerviran za kombinacije raznih glazbenih ukusa i kod nas neće biti izbušenih bundeva, nadirućih sablasnih svijeća već samo dobrog starog panka. Krenimo redom od 21 sat:
CULTO DE CARGO: kult krast panka se nastavlja zvukom ova četri mladića čiji rad nastavlja davno uprizorenu tradiciju brutalnog vokala, jednostavnih i moćnih rifova te d bit mrvljenja. Svi švedski i portlandski velikani su bili dovoljna inspiracija za nastanak sasvim novog benda. Na njihovom sajtu je moguće pregledati dosadašnji rad, poslušati pokoji snimak i spaziti o kakvom se bendu radi

ATTRITO: s njima se u kombiju voze hardkoraši iz grada Trenta. Od kraja 80'-tih pa do danas se mogli čuti raznih verzija navedenog (misleći pritom na pank dakako). No, ovdje se spaja stara i nova škola brzog sviranja i još bržeg lupanja bubnja, pozitivna poruka i sve ono što smo kao klinci zavoljeli ovakvim načinom sviranja.
 
HIDDEN BY THE GRAPES: zadnji puta su posjetili Rijeku prije sada više od dvije godine, uveseljavajući malobrojnu publiku kluba Place. Razdoblje koje je uslijedilo je značilo i novi album, nastavak glazbenog puta prijašnjih albuma i doradu na količini kontrolirane buke. Sada, pop melodije idu k nojzu i post panku stvarajući sasvim čudnu i zanimljivu zamvrzlamu austrijskih bendova koji nas ovih mjesec dana ne zaobilaze. 

UPAD: 25kn
START: 21h




1 komentar: