utorak, 15. listopada 2013.

LA CASA FANTOM (N), ROBOTRA (A), JUST FRIENDS AND LOVERS (A) @ PODRUM, 20.10., 21h

U kako se čini posljednjoj ovogodišnjoj koncertnoj nedjelji se ponovno prisjećamo nekih starih nam i dragih gostiju te se upoznajemo sa sasvim novim grupama. Nastavljamo žanrovski bućkuriš započet još davnih dana. 20.10. u dobro nam znanom Podrumu s početkom u 21 sat će ovoga puta zasvirati sljedeće grupacije ljudi sličnih uradi sam ideja:

LA CASA FANTOM: u dubini norveških šuma pored Osla, prije nekoć davno rodio se istoimeni bend. Dvojac koji ga čini od prvoga dana neumorno turira cijelom Europom. Turneje od mjesec ili više dana im nisu strane. Tako da je ovo čini nam se već sedmo zaustavljanje u Rijeci. Time, oni postaju naši najstandardniji gosti od kojih znamo što očekivati: distorzirano bas ludilo, zid pojačala, kao i gomilu vriskova bubnjara. Tada, hardkor postaje eksperimentalan. Pank se povezuje s sporim monolitnim bljeskovima i sve to skupa nije niti približno onome što ovaj bend uistinu jest. 

ROBOTRA: početkom proljeća tekuće nam godine, nas je prvi posjetio ovaj tročlani lo fi indi rock bend iz Graza (Austrija). Miješajući pop jednostavnost, buku i post punk, dolaze do svoga poprilično stilski dotjeranog zvuka. Njihova glazba sigurno će se svidjeti obožavateljima bendova kao što su The Thermals, Pixies ili Hüsker Dü.

JUST FRIENDS AND LOVERS: još jedan trojac iz istoga grada (Graz). Sada se pomičemo od bučnog lo fi zvuka i idemo ka jednostavnim pop melodijama i veselim tonovima jednostavnih tekstova. Pokušati ćemo se usput i zaljubiti u slučajnog prolaznika/icu i pritom se nastaviti veseliti kada začujemo ovaj spretan spoj uhu ugodnih zvukova. Indi rok groznica trese i PODRUM.

ULAZ: 25KN
START: 21H

Nema komentara:

Objavi komentar