utorak, 27. lipnja 2023.

Power Flower (Budapest) // Palánta (Budapest) @ Podrum, 01.07.2023. (Saturday)

 

Da da, još jedan u nizu evenata u ovom mjesecu. Znamo sve, ni nama nije lako... Misliš si sigurno, pa dokle više će ovi terorizirati moju jetru, novčanik, bubnjiće i dostojanstvo, dokle?! 
 
Eh, pa "cijenjeni" čitatelji, budite sretni da za sada samo to radimo, mogli bismo vam iskakati iz frižidera i nuditi Hirter za 2 EUR, iako znamo da to ne želiš, tražiti vas za upad dok odlazite na WC doma ili uvaliti vam  novu Podrum majicu jer, moraš ih skupiti sve! Ali, polako polako, za to još ima vremena. Agresivne marketinške fore pod geslom Iskustvo Podruma i u vašem domu, tek stižu u slijedećoj sezoni gigova.

Nego, da se ne izgubim u pisanju ove osrednje najave. Plan nam je s ovim koncertom zaključiti sezonu gigova, stati malo na loptu i napraviti pauzu tijekom ljeta jer tako zdrav razum nalaže. Možda uleti još koja svirka tijekom ljetnih mjeseci, ali to bi u suštini bilo to do jeseni. Tako da... dođi i uhvati zadnji voz na putu za Nigdje koji usput staje na stanici Grotlo zajebancije, odmah nakon Donjih Sjebanovića i tu ćeš nas valjda naći.

Start: 22h
 
Upad: 4 EUR

Palánta - Budimpešta, Psychedelic noisy punk

Da, da, ni mi ne znamo u koji žanrovski kalup strpati ovu grupu entuzijastica i entutijasta koji se svim silama trude upravo slomiti te iste žanrovske kalupe koji se nameću, a ide im poprilično dobro. 

Radi se tu o ekipi okupljenoj oko autonomnog prostora Kripta u Budimpešti, gdje se itekako pešta, više nego na Peštaveli ili kojem drugom otoku.  Elem,  ugostiše oni naše drugove i drugarice iz bendova raznih, pa je vrijeme da se usluga uzvrati i peštanje nastavi.

Očekuj punk ritam bubnjeva sa hipnotičkim bass dionicama, kreštave gitare koje se rastapaju u sintetičke efekte chorusa, sve dobro začinjeno sa zvukom orgulja da cijeli nastup bude ipak svečan. Dekadencija do kraja.
 
Power Flower - Budimpešta, Outta space noise

Kad smo spomenuli da su ovi iznad teški za kategorizirati, e pa čekaj dok čuješ ovo. Žvakanje stakla, dok si razbijaš bocu od glavu i time pokušavaš spasiti zdrav razum od infestacije nametnika koji gmižu prema ušima, a sve su bliže i bliže.  Tako nekako to zvuči pa ti vidi!

Dijele članove sa gore navedenim bendom, pa je peštanje valjda uključeno u cijenu upada, ni mi ne znamo, ali nadamo se najboljemu. Nemoj poslije pričati kako te nismo upozorili!

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!


 

1 komentar:

  1. Hi how and where can we find Podrum? we are visiting from Slovakia for a night and found posters in town. Thanks, nina and matus

    OdgovoriIzbriši