utorak, 13. lipnja 2023.

 Yoo Doo Right (Montreal) // The Freak Folk of Mangrovia (Rijeka) @ Podrum 17.06.2023. (Saturday)

Nakon odličnog prošlotjednog koncerta BGxHC ekipe vraćamo se u potpuno drugačijem izdanju. 
 
Ovoga puta, smo na tapeti napada psihodeličnih bendova koji svojim audio-vizualnim nastupom sve okupljene direktno lansiraju do galaksije Andromeda M31. Zvježđe Kassiopeia i Perzej stapaju se u amorfnu super-konstelaciju, fraktalni odsaj zvijezda, svjetla i bezbrojni tragovi svemirske prašine ispunjavaju horizont, prostor i vrijeme se rastapaju, raspadaju i ponovno stvaraju.
 
Prisutna publika nije ni svjesna što im se odvija pred osjetilima vida, sve dok ne dolazi do sudara  svemirskih brodova YDR i FFOM  koji eksplozijom stvaraju crvotočinu koja katapultira prisutne natrag do koordinata 45°19'24.0"N 14°26'54.1"E točno sat i pol nakon početka lansiranja.
 
Što se točno dogodilo tada, što će se dogoditi uskoro i što se događa trenutno, nitko ne zna. Svemirski afternauti prepričavaju  već eonima ovu priču i možda je konačno vrijeme da ove subote otkrijemo bar dijelić istine koja se nameće i iščezava...
 
Upad: 4 EUR
Start 22:00
 
Yoo Doo Right - Montreal,  experimental krautrock
 
Svemirski scenski pilot Leki ovoga je puta ostavio kozmičku Belu Lađu u Prijestolnici i odao se na putovanje pod stranim zastavama. 
 
Na svom putu u svemirskoj letjelici, pokupio je prekooceansku posadu Yoo Doo Right iz Montreala, koja je otkrila kako zvučni valovi njihove muzike titraju frekvencijom koja pokreće tu istu letjelicu. Odlučiše se tako na nagodbu koja svakoj strani odgovara. 
 
Posada željna putovanja i kapetan sa mapom i točno ucrtanim koordinatama najboljih underground plejseva, što bi moglo krenuti po krivu, hm...
 
Ukratko, Podrum biva pogođen ultra soničnim laserima iz naizgled prijateljske letjelice, eksperimentalni sintisajzerski zvuci savijaju i najčvršću armaturu zgrade, hipnotičke bass i vokalne dionice i odjeci pravilnih i nepravilnih bubnjarskih ritmova rasplamsavaju vatru koja guta okupljenu rulju.
Kapetan L. izlazi iz broda i viče: The Eagle has landed.  
 
The Freak Folk of Mangrovia - Rijeka, psychedelic stoner rock
 
Astralni nomadi i kozmički druidi na putovanju kroz vrijeme i prostor odlučili su se pridružiti gore spomenutom napadu, srećom za njih, nisu trebali hvatati prvu najbližu crvotočinu koja se nalazi u Psihodel(n)icama, već su se sjatili sa kućnog praga in medias res prateći tok Rječine i odjeke svemirske bitke koju su neki prisutni nazivali intergalagtičkim koncertom visokih rizika.  
 
Nisu ni oni došli praznih ruku. Kako to i priliči domaćinima, spremili su tešku artiljeriju efekata, syntheva, gitara, basseva, bubnjeva čija uporaba odista podsjeća na plovidbu van tropo-strato-mezo-termo-egzosfere (ne nužno tim redoslijedom) u kojoj se zvučni valovi stapaju sa pristutnom slikom stvarajući sinesteziju osjetila, koja se ni u psihodel(n)ičkim krajevima ne osjeti više često...
 
Što da ti više kažemo na sve ovo?! Obuci afternautsko svemirsko odijelo, dođi do vangravitacijskog pojasa oko oronule zgrade Ivexa i baci se u grotlo zajebancije!

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!


Nema komentara:

Objavi komentar