utorak, 24. listopada 2023.

Left to Starve (Karlovac) // Drown (Karlovac) @ Podrum, 27.10.2023. (Friday)

Nakon odlično odrađenog prošlog punk tjedna (svi koji su bili znaju o čemu pričam), potrebno je nastaviti dalje jer se jedino može ići naprijed.
 

Ovog puta u nešto drugačijem tonu i stilu. Jesenski oblaci su se nadvili nad gradom, gusta kiša prekrila je betonjaru i asfalt, a iz zvučnika trešte sumorni i teški tonovi Karlovčana u egzilu dok pišem ovu najavu.
Vrijeme kao rezervirano za teški brodolom koji će se dogoditi ovaj petak.

Pa da vidimo...

Upad: 4 EUR

Start: 21:00

Left to Starve (Doom, Karlovac)

https://lefttostarve.bandcamp.com/album/vapaj-za-mogu-im

Radi se tu o povratnicima koji plove po masnom, teškom i tromom zvučnom valu. Započeli su kao sludgecore četvorka, da bi naposljetku pod utjecajem uranjanja u svijet opreme težili onom prljavom i teškom zvuku Sunn pojačala, štimovi su se spuštali sve niže, kosa se puštala sve duže i logično im je bilo samo jedno - postati Doom from Kordoom ili su samo duvali previše, tko će ga znati.

Elem,
nismo imali priliku ugostiti ih od već davne 2018. stoga dolaze ovaj petak ispraviti tu nepravdu te im je naša jazbina ujedno prva stanica na europskoj turneji koju odrađuju sa Drownom i promoviraju svoj novi LP. Dođi i prepusti se niskim fekvencijama koje probijaju zvučne zidove.


Drown (grungy shoegaze, Karlovac)
https://drownsucks.bandcamp.com/album/demo-2020

Sa gore navedenima u paketu dolazi Drown,nešto noviji bend koji nije imao puno prilika uživo zasvirati te im je ovo prvi puta da sviraju u Rijeci. Žanrovski nešto drugačiji bend koji u esenciji također stremi teškom i sumornom zvuku, ali više kroz nekakav grunge pomiješan sa shoegazeom. Očekuj kišnu melankoliju prošaranu teškim brejkovima ritam sekcije.  

 

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!

Nema komentara:

Objavi komentar