četvrtak, 12. listopada 2023.

Chorosia (Vienna) // Thosar (Weiz) // Elastic Riot (Bergamo) @ Podrum, 18.10.2023. (Wednesday) 

Preko tjedna se poznaju junakinje i junaci, ne dopusti punku da pati zbog radnog tjedna i i ostale izreciklirane fraze bi savršeno odgovarale kao uvertira za ovu najavu. Novih ideja nemam trenutno, pa šta je tu je. 

Ono što je sigurno jest to da nam u srijedu dolaze tri zajebana sludge benda koji će nakon svog nastupa Podrum pretvoriti u muljevito močvarno područje. Za oštećenje sluha ovoga puta zaslužni su austrijski povratnici Chorosia i Thosar i novi nam gosti Elastic Riot. Svaki bend sa svojom verzijom spore buke presječene munjevitim prijelazima i sirovim krikovima.

Start: 21:00

Upad: 4 EUR

Thosar (Sludge fusion madness, Weiz)
https://thosar.bandcamp.com/album/elementa

Oni koji pomno prate i bilježe Podrumske gigove u svoje pank knjižice se dobro sjećaju boli u ušima uzrokovane pucanjem bubnjarskih rafala i mljevenjem bas gitare s riffovima  niskih vibracija iz zvučne artiljerije pojačala i bokseva.početkom ove godine.  Da to su oni, Thosar, mašinerija od benda koji se sastoji od dvije osobe i gazi sve pred sobom. 

Za one koji nisu pazili, dolaze napraviti reprizu, nemoj se žaliti da te nismo upozorili!

Chorosia (Progresive doomy sludge, Vienna)
https://chorosia.bandcamp.com/album/stray-dogs

S gore navedenima u paketu dolaze podjednako zajeban povratnički bend koji na ovoj turneji promovira novi album Stray Dogs kojeg su izdali prošli mjesec.

Također štovatelji niskih gitarskih tonova, duple bas pedale i ritmova za vježbanje vrata. Uz to krasi ih metalizirani progresive zvuk, stoga nemoj zaboraviti kalkulator kako bi izbrojao sve mjere korištene u jednoj pjesmi, budemo provjeravali odgovore na šanku!

Elastic Riot (Experimental sludgy noise, Bergamo)

https://elasticriot.bandcamp.com/album/solo-colpi-holo-tequila 

Ako vam bubnjići nakon dva benda nisu u kritičnom stanju za kraj će se pobrinuti banda čudaka koji definitivno preskaču ograde žanrovskih podjela, kršeći sva pravila glazbe, spajajući kraj s krajem, a nekako opet završavajući na početku.

Ugrabi zadnji vlak za njihovo putovanje soničnim toboganom koji juri u šizoffrenu propast jer šta ti drugo preostaje?!

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!
 

 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar