utorak, 2. travnja 2019.

PODRUM NAPADA! w/ Grampa (Podrum), Last Baraž (Podrum) @ Podrum, 5. 4. 2019. (petak), od 19.00 h



Multimedijalni, metafizički, sinestetički doživljaj PODRUM NAPADA!

5. 4. 2019. (petak)
20 kn

Iz betona nikla, u mraku rasla i eto, dovoljno odrasla dva milozvučna podrumska benda koja će nam ovog petka pokvariti osjećaj za lijepo. GRAMPINE tekstove već imamo tetovirane po sebi i ne treba dodatno o mudrosti koju šire ovi dragi nam djedice dok se LAST BARAŽ tek trebaju krstiti u najprljavijem, prečesto nam poplavljenom koritu grada. 

Pošto nijedne krstitke ne mogu proći bez pozamašnih količina hrane, pića, razvrata i javnog sramoćenja očekuje nas:

19:00 - večera (da, opet falafel)

19:00 - 21:00 - turnir u pikadu (treba vježbat ravnotežu prije giga)

20:30 - film Outsider (ne onaj s Jaredom Lethom)

22:30 - gig (kao takav)

22:00 - 02:00 - kokteli (zrće, posrami se)

24:00 - ????? – slušaona / ka ra o ke (dokle glasnice i noge izdrže)

+++ novi, drugi jubilarni broj DRUMZINE fanzina
+++ novi đir majica


Nije "Grempa" niti "Grandpa" nego je GRAMPA (može i Granpa). Ta sjevernoistarska riječ za fundaće od vina nekako se ekipi iz zajebancije od početka zadržala i ne daju je, ali čim je potrebno ideju iza imena objašnjavati znači da su ipak zajebali. Nakon debija ha gdje drugdje nego u Podrumu na koncertu s japanskim luđacima Speed!! Noise!! Hell!!, uslijedili su gigovi u Puli, pa opet u Podrumu, pa u Postojni i konačno u Zagrebu, sve redom vrhunske svirke i fešte, kažu. Brzo, kratko, glasno i s puno frustracija. Soc s dna bačvi najgoreg vina iz okolice Buzeta, Novigrada, Kastva i nezaobilaznog Oriovca razlit će se po Podrumu još jedanput.

LAST BARAŽ je navodno novi bend, ali zapravo već evo preko godinu dana vise u polumraku i karakterističnoj mikroklimi malog podruma. I evo ga, pomiču se satovi, a za njima i ovaj Oi? kvartet seli svoje instrumente i pojačala kojih 7 metara zračne linije zapadno od svoje baze. Najavljuju uglavnom neki mid tempo s ponekim uletom u četvrtu brzinu, tu i tamo koju solažu, poprilično kratke stvari, poprilično malo stvari zapravo, skoro pa nijednu pjesmu pogodnu za singalong. Dvaput je dvaput, al prvi put je samo jednom.


Vraćamo se starim navikama i porocima, zoru dočekujemo zajedno.


Jedanaestu svjećicu uskoro puše RIJEKADIYHCPUNK kolektiv.

Nema komentara:

Objavi komentar