nedjelja, 7. prosinca 2014.

Bosonogo Djetinjstvo (Zadar), Left To Starve (Karlovac), How Did He Die (Rijeka) @ PODRUM, 20.12. (subota), 21h

Nakon sasvim uspješnog gostovanja još jedne male hardkor epizode, nastavljamo dalje sa svirkama u našem koliko i vašem Podrumu. Ovoga puta ćemo se prisjetiti kako je to kada u goste dolaze predstavnici seapunk žanra i 2 sasvim friška i najvažnije vrlo mlada benda. Subota 20.12. s početkom u 21 sat će nas natjerati na pokret uz nastup sljedećih scenskih ratnika:

HOW DID HE DIE? je novi riječki hardkor pank bend, nastao od bivših i sadašnjih članova bendova kao NO ARMY i CUT THE CORD. Nakon godina provedenih u sviranju mladenačkog i poletnog pank roka, ekipa odlučuje malo očvrsnuti zvukom te naposljetku nastaje ovaj projekt. Tek je jedan nastup iza njih i svakako su bend na koji treba obratiti pozornost. Metalom prožeti hardkor rifovi uz vrlo brz pankerski bubanj. 

LEFT TO STARVE je bend koji u zadnjih nekoliko mjeseci ne prestaje svirati po bližoj i daljoj okolici grada Karlovca iz kojega dolaze. Iza njih je već i snimljeni EP s 6 pjesama izdan na dobroj staroj kazeti. Žanrovski, krast pank koji povremeno crpi inspiraciju iz grinda i mračnog i sporog hardkora ali i mnogo više od toga. Jedno krajnje ugodno iznenađenje. Dečki su i politički motivirani što je svakako dobra stvar u eri kada rijetko tko priča išta smisleno između pjesama.

I za sam kraj, BOSONOGO DJETINJSTVO, zadarski stoner/dbeat/postpunk/psych/r n r power trio čiju glazbu tek pobliže mogu objasniti svi ovi nabrojani žanrovi. Nakon kraće pauze uzrokovane kreativnim neradom i dolaskom crne gitare iz Kanade, bend nastavlja s radom i nove pjesme se polako rađaju. Rijeka je njihov drugi dom i pokazati će nam kako je to živjeti seapunk stilom života, tj. spojem pizza slajseva i loših pivkana u kritici života uzrokovanoj dosadom grada. 

Ulaz: 25 kn
Start: 21 h


Nema komentara:

Objavi komentar