nedjelja, 19. listopada 2014.

Landverraad (NL) // Rivers Run Dry (H) // Strafplanet (A) @ Podrum, 14.11. (petak)

Ljetna stanka se pretvorila u sada već dugotrajno razmišljanje o budućim koracima koji uključuju nastavak koncertnih aktivnosti bitnih za kataliziranje nečega puno većega, a to je dakako izgradnja snažnije i bolje povezanosti DIY mašinerije i lokalne zajednice, stvarajući koherentnu cjelinu unutar koje je prije svega svima ugodno biti onim što žele uz viziju radikalne pankčine kao niti spoja glazbe i aktivizma. Ipak ostale ambicije oko izgradnje nečega većega su pomalo počele padati ili jednostavno gubiti svoj tijek. Time, ovaj koncert ostaje podsjetnik na prostor sudjelovanja koji nije prepoznat ali i možebitni novi početak, ovisno dakako o vlastitoj volji aktera priče i novih sudionika/ica koji nikako da shvate prednost autnomnih prostora. 

Prema tome, 14.11. u petak, s početkom u 21 sat za vas imamo jedno pravo malo osvježenje nakog višemjesečne agonije prouzrokovane nedostatkom hardkora u Rijeci i široj okolici. Za samo 25 kn za Vas krlju prže: 

LANDVERRAAD: posve suluda kombinacija ekstremnih politika i ultrabrzoga hardkor panka koje mjestimično graniči s svačim nečim ali i dalje ostaje u svom prepozantljivom aranžmanu koje uključuje maskiranje članica/ova benda, dijalog između publike i prozivanje svih mogućih odgovornih osoba za mizeriju života unutar kapitalizma. Totalno ludilo od 20 minuta najboljega prženja. Da, bend dolazi iz Nizozemske... 

RIVERS RUN DRY: budimpeštansko
peštanje modernoga hardkora i onoga mračnoga zvuka s početka dvijetisućitih. Pokušali su nas posjetiti prije nekoliko godina ali nisu uspjeli iz samo njima znanih razgloga. Sada, iskupljenje za sve sretnike/ice koji vole svoj pank umočen u koktel neokrasta i mračnog d bita. 

STRAFPLANET: noviji austrijski brzi i posve brzi bend koji voli pjesme od jedne minute, povremene blast bitove i dakako DIY. Svoju viziju power violence nabijanja su nam spremni podijeliti kao završni akt ovoga nesvetoga trojstva.

Prije i nakon giga dakako samo pankčina bez izleta u nepoznato. Od AMEBIX do PARAFA... Kao i uvijek s najvećim poluđenjem na KUD IDIJOTE. 
Rezime: 14.11.2014, 21h, 25kn, 
Bez boga, bez fašista!!!

1 komentar:

  1. Opet se najavljuje opaka plej lista a na kraju ću ja morat opet biti DJ, daj jade!

    OdgovoriIzbriši