ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Franz Strøsuk (Graz) // Krlja (Samobor/Zagreb) // Seppuku (Samobor/Zagreb) @ PODRUM, 12.4. (subota), 21h

Prije nekoć davno, u garaži pored željezničke pruge blizu gradskog naselja Pećine nastaju dva mlada riječka perspektivna sastava koji nisu nikada napustili tu istu garažu ili su barem uspjeli odraditi nekoliko nastupa da trud ne bude posve uzaludan. Zašto uopće ova priča kao najava budućeg koncerta?! Vrlo jednostavno zapravo. To je bio naš prostor u tom trenutku koji smo koristili za uradi sam aktivnosti kada u gradu nije postojalo kontinuirano klupsko okružje za hardkorpank, nešto što sada imamo u našem i vašem podrumu i jer se tada počelo pričati o sviranju krlje kada se priča o grajndu/pauvervajolensu i tome sličnim žanrovima. Stoga, 12.4. ima zadatak oplemeniti krljavu svetkovinu s početkom u 21 sat i s početnom cijenom od 30kn za 3 sjajna sastava.

Nedugo nakon riječke lingvističke formulacije riječi krlja, na sjeveru ove opustošene zemlje u šumici blizu graničnog prijelaza znanog kao Bregana nastaje KRLJA, tadašnji side projekt člana ded metal benda TRUE koji se posve okrenuo brzini, agresiji, staroj školi grajnda i pokušaju da svoj tadašnji instrument gitaru zamijeni duplom pedalom i velikom dozom BPM-a. Kroz svoju sada već dobrostojeću karijeru bilježe nekoliko manjih promjena u sastavu, snimaju dva dugosvirajuća albuma i prže sve bolji i brži grajndkor koji danas zvuči negdje između nasilja INSECT WARFAREA, pank rok pristupa PHOBIE i kratkih hitova izljeva bijesa ASSUCKA.

S njima su braća im po instrumentima i volji za blastanjem pod imenom SEPPUKU. Iako ime evocira samuraje koji lutaju glavom bez obzira u potrazi za nasiljem, ovi momci žele poskidati glave nekim konkretnijim jadnicima. Stoga, imamo smirenu krastpank mašinu koja se bez problema pretvara u nikad bolji grajnd. Tu se nekadašnji akter iz šuma Bregane dohvatio ponovno gitare i sa svojim kolegama odlučio produbiti volju za brzinom slušajući previše EXTREME NOISE TERRORA i NAPALM DEATHA.

Kako sve ne bi ostalo u metalpank maniri nudimo na pregled lik i djelo FRANZA STROSUKA, toga mitskog antifa ratnika austrijskih šuma. Šalu na stranu, ovaj noviji bend iz Graza zvuči kao mix melodičnog hardkora s grubim vokalima i modernije škole krasta koja je žarila i palila drugom polovicom 2000-tih... Imaju već dosta koncerata iza sebe i ovo im je prvi nastup u Rijeci, kao i dvoma prethodnim bendovima.

ULAZ : 30 KN
START: 21H

p.s. nakon koncerta se družimo u birminghamskim odamralištima s CARCASSOM, potom se selimo u losanđeleska predgrađa s TERRORIZEROM i na kraju ćemo posjetiti pulske plaže gdje BOLESNO GRINJE stvara povijest...

Nema komentara:

Objavi komentar