nedjelja, 13. travnja 2014.

100. koncert u Podrumu!!!

Prvi koncert je u prostoru podruma održan 1.svibnja 2008. godine. Tadašnji prostor dobivenoga prostora smo "prenamijenili" za DIY aktivnosti te nakon godina kontinuirana rada dospjeli do prvog pravog jubileja kojeg čine 99. i dakako 100. koncert. Nismo skloni svetkovinama. No, ovaj smo nemili događaj odlučili napraviti nezaboravnim. Prije svega jer smo uspjeli izdržati sve ove godine, preživjeti i pritom se smijati postojećim trendovima unutar hardkor panka, a usput i dalje biti posve autonomni na rubu živaca i volje koje se nekako uvijek iznova vraća i spašava. Baš u onom trenutku kad posumnjaš i zapitaš se onako skroz laički, ima li ovo smisla? Dakako da ima. Stoga, 18. i 19.4. s početkom u 21 sat za vas radimo nezaboravnu fiestu u kojoj će sudjelovati cijelo rukovodstvo podruma. Krenimo redom, odavde do viječnosti:

18.4., 21h: 

UGLY FUCKS su zagrebačko/čakovečko/varaždinski hardkor pank kvarter s naglaskom na sviranje brzog i sirovog hardkor panka nalik velikanima žanra poput THE RITES, NEGATIVE FX, SIEGE iako svi navedeni nisu ostavili toliki utjecaj kao recimo TEAR IT UP. Bez službenih web profila, sa zdravom dozom kritike i prokletstva. Ugly fakin Fucks... 

JENKEM WARRIORS kao norveški @hardkor pank, kao skvoteri koji mrze sistem, kao sirovi nastavak ostavštine ideologije CRASS Records. Osjeti se ovdje 90's utjecaja kakve smo nalazili u MUSHROOM ATTACKA pa potom malo otišli u predgrađa Stockholma gdje se 80'-tih desio KANG sa svim predstavnicima. I sve to skupa s jasnim djevojačko/muškim vokalima. Kako i sami kaži: "Zauzmimo ulice, protiv kapitalizma"!

SEMPLICIMENT TAT-TRIQ su malteški hip hip trojac čiju okosnicu čine melodični prijelazi, oštri ali pjevni vokali i socijala. Ovdje nema spike o kešu, kurvama i drogi. Samo surova realnost i borba za boljim životom. Nema ovdje limuzina i ostalih sranja KANYE WESTA i ostalih. Samo sušta iskrenost i dakako hip hop poput jednog IMMORTAL TECHNIQUEA

19.4., 21h:

MOBIUS su slovački stoner/doom duo s naglaskom  i na povremenu psihodeliju. Iako je sam zvuk dosta ogoljen jer se radi o basu kojega prati bubanj, bendu ne nedostaje žestine i energije kada se radi o kreiranju nezaboravnih i glasnih pejzaža. Ovo je dakako i jedini posve instruMETALni bend ovog hepeninga.

UNATTENDED FUNERAL su krajnje brz i zajeban grajndkor/pauver vajolens bend kakvog se ne bi posramila niti najbrža američka škola modernog peštanja. Možemo primjetiti INxDISGUST pa potom i malo dobrog starog LACK OF INTERESTA itd. Ovo je sprovod za naše uši. Kratko i jasno.

Za kraj AK-47. Ovdje nećemo trošiti riječi jer svatko tko iole prati hardkor pank zna za ovu zagrebačku krast pank mašinu koja je tijekom godina bila prisutna u jednom ili drugom pogledu na sceni koju volimo nazivati DIY podzemljem. Ničiji čovjek će stati pored crno-crvenih brigada u ledenoj tišini terorizma.

ULAZ: 30 za jedan ili 50 kn za dva dana. 
START: 21h 

Podržite scenu!!! I dakako, punk's not dead. 


Nema komentara:

Objavi komentar