srijeda, 25. rujna 2013.

Barney Gumble(Slovačka), Daša Fon Flaša(Slovačka), Ankylym(Rusija) @ PODRUM, 29.9., 21h

Folk se od pomalo revolucionarne glazbene forme pretvorio u danas sveprisutnu glazbu koju povezujemo uz balkanski trenutak niskih strasti i velikog broja alkoholno induciranih situacija. U takvim stadijima čak i pankeri počinju plakati na stihove minulih heroja bivše države ili jednostavno imaju potrebu komentirati zavodljivost slomljenih čaša jer šalu na stranu priče iz života su uvijek prihvatljivije od vikanja koje zaziva prevrat uz neizbježnu dozu kritike društene (ne)jednakosti.
 
Pritom vas uvodim u svijet romatičnog folka koji opet poprima zabavne konotacije iako ostaje pronicljiv u suštini tj. ima šta za reći. 29.9. PODRUM neće biti mjesto polugolih djevojaka ali skoknuti ćemo malo u Rusiju da shvatimo gdje se spajaju votka i anarhizam te Slovačku da nas neumorni Daša Fon Flaša opet zabavi sada s prijeteljima iz brzog hardkor benda Barney Gumble koji će malo začiniti ovu extravaganzu završetka tjedna. 

ANKYLYM dolaze is Sankt Petersburga. Osnovani su sada već daleke 1997. s namjerom sviranja artisitičkog punka spajajući klasične ruske instrumente uz hardkor pank vibru. Takva je mutacija urodila čudnim kaosom čija se najveća ludost dakako osjeti u živoj svirci. Nije im niti strano obraditi neke poznate i svima znane bendove kroz prizmu balalaike. Tako da nemojte ostati začuđeni ako vas neki ritam podsjeti na poznatu i svima znanu pjesmu. Jednostavno uhvatite prvu osobu sa vaše lijeve strane te zaplešite u ritmu harmonike i poletnih bubnjeva. 

DAŠA FON FLAŠA je posjetio dnevni boravak Molekule kroz prve dane proljeća. Svirao je za nekolicinu nas i pretvorio akustičnu svirku u pravo malo pank veselje. Nakon toga slijedi turneja za turnejom, Europom uzduž i poprijeko. Daša je naposljetku shvatio: bolje svirati solo akustik pank nego raditi po cijele dane posao koji mrziš. Tako da je Rijeka povratak na mjesto odakle je i krenula ta masovna turneja. Njegov je folk prepun raznih elementa, kao i melodije koja je krasila istočnoeuropski pank druge polovice 80'-tih. Dakle, jedan čovjek, jedna gitara, jedna harmonika. I sam Dylan bi ga potapšao za trud.

BARNEY GUMBLE ostaju kao dodatno zadovoljstvo neobičnog koncerta. Kvartet iz gradića Sereda u svom hardkor panku gaji zanimljiv spoj potpuno brzih elemenata kakve sam navikao slušati među primjerice novijom školom američkog fastkora i potpune melodioznosti pozitivnog hardkora. Zvuči čudno? No, nije. Osobna različitost sviju članova benda u slušanju raznih oblika panka je stvorila takav hibrid ispunjen jednostavnim liriksima svakodnevne problematike.

ULAZ: 25 KN
START: 21 H

A sada, plesanje!!!Nema komentara:

Objavi komentar