srijeda, 28. kolovoza 2013.

VILE INTENT (Canada) // BORN FOR SLAUGHTER (Macedonia) // ALERT (Israel) @ PODRUM, 23. 09.(ponedjeljak) - 21h

Počinje nova koncertna sezona RIJEKADIYHCPUNK kolektiva i Škatule. Tijekom ljeta se dogodilo nekolicina promjena koje će neizbježno utjecati na nastavak rada. Prije svega pristupanje Savezu udruga Molekula je rezultiralo i natječajem za dobivanjem novih prostora. Palach će nekad u skorijoj budućnosti biti djelom i naše koncertne aktivnosti. Pitanje dana time glasi: "Šta će biti s PODRUM.om?"

Točan odgovor još uvijek nemamo. Prvo moramo ustvrditi da li ima smisla ostati gdje jesmo i pritom sagledati sve šanse. Potom, razmisliti gdje možeš u gradu biti potpuno slobodan pri organizaciji koncerta, daleko od ZAMP.a, zabrana i svega ostaloga što može uzrokovati malo hardkorpank blasfemije.

Dakle, svašta će se još dogoditi u narednim mjesecima. Plan je nekako i pripremljen, stoga krenimo redom ugoščavati nemoguće bendove sa svih strana svijeta. Za prvi susret u jesenskoj shemi, čak tri benda:

VILE INTENT, su kanadski power violence combo. Tu zapravo nema nikakve milosti. Kratke pjesme uz gomilu urlanja, brz hardkor koji postaje još bržim pa klasična usporavanja i naravno bezbroj pjesama u što kraćem vremenskom intervalu. Početkom 90'-tih je tako zvučao prvi nalet Slap A Ham bendova i zapravo je super vidjeti takav bend, ogoljen od mnogih utjecaja kojih danas u hardkoru ne manjka. Očekujte surov bijes i brzinu. Na tragu CROSSED OUT ili NO COMMENT. Fastcore extravaganza!

BORN FOR SLAUGHTER iliti kako odsvirati crust punk u modernom duhu. Ovih 5 mladića je upravo snimilo svoj prvi split LP i odlučilo krenuti na europsku turneju gdje će zadnji koncert biti upravo u Rijeci. Prošlo je već jako dugo otkako smo imali prilike gledati neki makedonski bend u našoj maloj rupi. FxPxOx je 2008. čini mi se u Rijeci također odsvirao svoj zadnji gig, ali ikad.Tako da pozdravljamo ove sjajne mladiće koji će nas počastiti dobrom dozom metalskih gitara, brzih i snažnih bubnjeva gdje reference poput WOLFBRIGADE, HIS HERO IS GONE ili pak SKITSYSTEM mogu biti približan opis.

Za kraj nam ostaje ALERT, izraelski pogo hardcore punx kolektiv. CASULTIES su se proslavili sviranjem sličnih pjesama, a nama ostaje da uživamo u podignutim irokezama, brzim rifovima i melodičnim sing a longovima. Potražite u ormaru RANCID ili EXPLOITED majce. Doživljaj će onda biti potpun.

S početkom u 21 sat.
Cijena: prava sitnica : 25kn

Dođite u što većem broju! Jer kao što rekoh ovo će možda biti zadnji koncerti u PODRUMU ikad!

Na koncertu biti će moguće kupiti i majice po
cijeni od 50kn! Veličine S, M, L i veći izbor
boja! Sav prihod od prodaje ide za nove DIY
projekte u bližoj budućnosti!
.

Nema komentara:

Objavi komentar