četvrtak, 28. lipnja 2012.

NEPOKORENI GRAD NA PUTU 2012 Fest @ Klub Pace 5.7. i Podrum 6.7.

RIJEKA DIY HC PUNK predstavlja :

NEPOKORENI GRAD NA PUTU 2012 FESTIVAL


Nezavisna kultura je danas sveprisutna. Nemoguće je zapravo ignorirati svu sila umjetnika/ca, grupa afiniteta i inicijativa u eri kada se vijest širi djelićem sekunde. NEPOKORENI GRAD je projekt karlovačke udruge DOMAĆI. Pokušaj je jasan: oživljavanje javnog prostora umrtvljenog grada nekoć bogate sub//kulturne priče. Ovaj mali dvodnevni događaj je predstavljanje dijela programa,onog glazbene naravi.

5.7. četvrtak @ KLUB PLACE, početak u 22 sata ULAZ : 20 KN//30 KN 2 dana

Žanrovske raznolikosti su oduvijek bile nešto čime smo voljeli iznenaditi. Tokom ove godine prošlo je uistinu mnogo bendova. Od najbanalnijih troakordnih rifova do zaraznih disko ritmova. Takav je i sada sadržaj. Zaključujući ovaj dio godine… Pa krenimo redom: 


XV ČEH su karlovački/zagrebački hardkor pank bend. Priča kaže ako se ne varam da je jedno ljeto upravo taj broj mrtvih turista bio izbrojan na kraju sezone, što je nekako našlo svoju inspiraciju za nastanak ovog sastava. Iako su se članovi/ca do tada gubili po raznim bendovima; ovdje je ipak veći naglasak na agresivnijem zvuku često oslonjenom na bendove kao FROM ASHES RISE ili TO WHAT END?, mada i dalje duboko ukorijenjeni u zvuk balkanskih hardkor blasfemičara 90'-tih.


LACK OF SOUL predstavlja također noviji projekt zagrebačkih DIY pojedinaca. Aktivni na razne načine, stvaraju podosta drugačiji zvuk. Razvoj je nekako tekao od skrimo hardkora preko blekerskog slađa. Čulo se tu i bluza i na kraju niti sam ne znam sta više napisati. Reći ćemo: vrlo energično i originalno. Iako ne webu i dalje ne postoji mnogo podataka, ulicom se širi glas vrlo dobrih nastupa. Time im želimo dobrodošlicu. 


LAST LEGION ALIVE je potpuni i kompletni krast metal kaos. Ovi belgijanci su zapravo htjeli napraviti sljedeće: BOLT THROWER se odlučio vratiti svojem starom zvuku i danima kada su na istom stejđu smrdili zajedno sa članovima DOOM.a i EXTREME NOISE TERROR.a, i gdje su metal i pank još uvijek bili jedno pod zajedničkim prefiksom „stenchcore“. L.L.A. je upravo takav guturalan i vrlo zajeban metalski krast. Zvučna kulisa apokalispse i kolapsa. METAL against MILITIA!!!


Nakon koncerta, zvukom Kluba PLACE će se oriti kombinacije raznih hitova i čudesa 80'tih godina do ranih jutarnjih sati. Iako su smrtno ozbiljni u Posljednjoj legiji, isto tako se znaju i dobro rasplesati. Dvoje članova pod imenom Witchfinder general and the sorceress of doom je znaloraspametiti tisuće posjetitelja većine poznatijih belgijskih festivala (IEPER HARDCORE), a sada raštimavaju PLACE. Platite im rakiju i uslišiti će vam želju. Od glama, hair metala, diska, postpunka i svega ostalog. + CITY RATS koji su neplanski doletili na putu iz IZRAELA sa svojom verzijom DIY hardkor panka... Borba protiv zidova i svih ostalih sranja6.7. PODRUM @ Molekula, , početak u 22 sata ULAZ : 20 KN//30 KN 2 dana


Dan kasnije se selimo u prostor PODRUM.a i time zaključujemo uradi sam aktivnosti. Ljeto je već pokucalo na vrata, sezona festivala se opasno bliži i time podrum ide na zasluženi godišnji odmor. Petak će donesti tri benda:

TREAVIIT su također iz Karlovca. Postoje 0d 2010., ali broj odsviranih koncerata je ostao na minimumu. Njihova želja je od početka bila svirati više i agresivnije od bendova u kojima su bili do tada (MOTUS,CARL HUNTER). Ovdje je naglasak na duplim bas pedalama, žestokim gitara i moćnim vokalima. Granjdkor metal pank odsviran od ljudi sa stažom.

GATTACA dolaze iz Češke. Riječ je vrlo moćnom melodičnom krastu. Iako se čini da je su španjolski bendovi rekli sve o tome (EKKAIA,COP ON FIRE), ovi česi sviraju politički nabrijan i izuzetno usviran melankolični d bit. Ima tu i mnošto prijelaza, atmosfere i općenito stilskih varijacija. Mogli bi istovremeno biti zanimljivi i emo//postrock//naočale klincima, kao i starim krast raspadima. No, jedno je sigurno, uživo su i dalje na mjestu..

Sa njima su i REMEK. Također iz Češke, kao kvartet vrlo bučnog i danas pomalo nestalog emocionalnog nasilja. Osjeti se tu svašta. Bijes, sirovost i pank. Dobar nadomjestak loših dana. Francuska škola ovdje susreće onu američku. Misao i strast ih vode. To nam je dovoljno da ne ostanemo imuni.

Nakon koncerta dobra stara pank fiesta po PODRUMU. Tko je bio zna šta ga čeka. Ovdje promjena nema. Od AMEBIX do ZEKE… Do jutra.

Ovime zaključujemo glazbeni dio festivala. Onaj umjetničko//edukativni će uslijediti na jesen. U suradnji sa S.U. CLUBture, S.U. Molekula, Klubom PLACE i udrugom DOMAĆI.

Nema komentara:

Objavi komentar