ponedjeljak, 9. siječnja 2012.

John Makay (F), Papaye (F) @ Klub Place,15.1. (nedjelja)

Prisustvujte post-novogodišnjoj riječkoj večeri francuskog mathrocka! Veseli Francuzi stižu nam na fatalnu nedjelju 15.1., taman na vrijeme da ih se nemilice zahvati u sezonski tsunami hardkor pank bendova iz, isto tako, Francuske, stoga se iskreno nadamo da znaju surfati.

Poznavajući prvi od bendova, John Makay , možemo očekivati da će nastup odraditi barem jednako majstorski kao pred par godina u mračnom Podrumu, pred prilično malobrojnom publikom (što to je već priča za sebe, ili jednostavno "Podrum ko Podrum"). Njihove pjesme, naizgled umjerene, čak proste, zapravo dinamično teku, temeljeći se na komunikaciji između članova (gitarista i bubnjara) koju određuje izvjesna osjetljivost iz koje i proizlazi njihova dinamika. (Kao, možda i ovo nekoga nabrije na dolazak.) Sve u svemu, to što rade dobro im ide, stoga nitko neće imati razloga primjetiti kako im, čini se, "Fali bass."

Kada su nas dečki prvi put posjetili, učinili su to u sklopu turneje s potpuno drukčijim, mnogo bržim i manje stabilnim bendom, što je pozitivno doprinijelo nekakvom općem doživljaju cjelokupnog koncerta. Međutim, ovaj put društvo im pravi trojac naizgled sličnih namjera, Papaye . Ne bi bilo u redu prema bendovima naglašeno ih trpati u jednu žanrovsku kategoriju zbog manjka lične inspiracije, pa nikako neću tvrditi da bi jednima moglo biti super, a drugima naporno sve to skupa pratiti. Zapravo, Papaye je bitno drukčiji bend po pristupu i zvuku: bučniji i luđi.

Očito je da u Rijeci rijetko imamo priliku poslušati (...između ostalog) math rock gig, s izuzetkom nekolicine izvođača koje je Distune ekipa pohvalno dovlačila do relativno nedavno (što ne znači da neće nastaviti), u isto tako relativno nedavno otvorenom klubu, gdje se održava i "prva službena riječka večer francuskog mathrocka," stoga...

Svi marš u Plejs!


START: 21h
UPAD: 20kn

Nema komentara:

Objavi komentar