srijeda, 12. lipnja 2024.

Benefit gig za ZASK (Zagrebački anarhistički sajam knjiga)

Agregat (Postojna/Rijeka) // Parnepar (Zagreb) // Norms (Budapest) @ Podrum, 21.06.2024. (Friday)


Eto uhvatismo malo vremena (na sveopće zaprepaštenje) da vas na vrijeme ovog puta obavijestimo o planu koji se kuha, krčka i prži. U dogovoru sa ekipom iz ZASK-a (Zagrebački anarhistički sajam knjiga) odlučili smo pripremiti benefit 21.06.2024. kako bi na neki način doprinijeli cijeloj priči i proširili riječ o eventu.
 
Kroz brainstorm ideja i ugodan razgovor (čitaj deranje i upadanje u riječ) dogovorili smo da napravimo veću feštu sa predavanjem, radionicom, gigom, turnirom u stolnom nogometu, koktelima, pizzama i šta sve ne, pa nek' nam budu izmišljeni likovi sa nebesa na pomoći!
 
Start: 17:00
 
Upad: 4 EUR
 
Predavanje:Ekipa okupljena oko ZASK-a će držati predavanje o povijesti anarhizma od 19. stoljeća do današnjih dana na teritoriju Ružne Njihove, ujedno će predstaviti kolektiv, akcije kao i sam sajam knjiga kojeg organiziraju, stoga mojne samo čamiti ispred nego dođi i poslušaj priču!
 
Radionica Antifa fanzina: Da bi zadovoljili tražene europske standarde uvezli smo kvalificirano osoblje iz srca Europe (čitaj: Slovenije) kako bi održali ad-hoc radionicu fanzina. Kroz radionicu će nas voditi Petja, likovna pedagoginja, entuzijastkinja kolaža, ambasadorica šarenila u inače prevladavajućem crnilu scene te fanzinašica koja voli potaknuti kreativni proces stvaranja. Sa sobom donosi pregršt materijala, papira i ideja, na vama je da dođete i sudjelujete. Više informacija uskoro!
 
Pizze: Od napoletane do veganskih blasfemija s ananasom, naš pizzaiolo trio rio porcodio će ih peštati sve! Spusti se u našu mračnu jazbinu, doniraj koji euro i čekaj koju minutu da bude gotovo. Taman da odmoriš malo od buke i zaroniš u ugljikohidratni komfor!
 
 
Turnir u stolnom nogometu: Kao i prošle godine za proslavu godišnjice, radimo turnir u stolnom nogometu, sve to pod budnim sokolovim okom suca (Škota) kojeg nećete moći tek tako podmititi sa pivom ili pelinom (možda). Oformi tim i prijavi se, više informacija uskoro!
 
Bendovi:
 
Agregat (Powerviolence, Postojna/Rijeka)
https://agregatke.bandcamp.com/album/agregatke-dol

Internacionalni hardcore disaster Agregat se vraćaju u našu jazbinu! Poruka je i dalje ista, kaos, brzina i svi mogući rekviziti. Uzavrela atmosfera, jednodijelni kupaći kostimi i lomovi koljena. Mojne propustiti!

Parnepar (Post punk, Zagreb)

Prosječni ljudi koji plove u suton vozeći se u plavim limenim kutijama se također vraćaju u Podrum! Opskurni post punk zvuk u teškoj ex-yu maniri, grozničavi san iz kojeg se nikada ne probudiš. Pa da čujemo šta jedna od koncertno najaktivnijih ekipa ima novo za ponuditi!

Norms (HC Punk noise, Budimpešta)

Hračak agresivno ispljunut na zahrđale žice smrdane gitare spojene na DS-1 pedalu i Line 6 pojačalo namješteno na 11, abrazivni zvuk žvakanja stakla, nepravilni taktovi koji mantrično udaraju po mozgu.
Iz dubine budimpeštanske Kripte stiže nam suluda ekipa koju vjerni posjetioci druma su mogli vidjeti prošle godine u nekim drugim grupama. Nedavno su izbacili album, tako da pripremi uši na 15-minutnu bol jer je zasigurno neće nedostajati!
 
Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv! 

Nema komentara:

Objavi komentar