petak, 10. lipnja 2022.

Parnepar (ZG) // Mladen (ZG) // Šarijanata (ZG/RI) @ Podrum, 15. 6. 2022. (srijeda)

 

Gig usred tjedna, zašto ne, pogotovo ako je dan nakon praznik za kojeg apsolutno nitko ne zna što označava, no eto hvala sekularnoj državi na tome. 

Mi ipak znamo da se slavi samo jedan praznik u lipnju (22.6.) ali što je tu je.

Shodno tome Rijekadiyhcpunk kolektiv radi feštu s pravom maneštrom od bendova ovoga puta. Dolaze nam tri benda, različiti po zvuku, ali u ideji slični, sve je to pank!
 

Vrata: 21.00h
Upad: 25 kn
 
 
PARNEPAR  (Zagreb, post punk)
  
Bend koji iza sebe već ima dosta svirki i turneja odrađenih, upravo i sada idu na 32 dnevnu europsku turneju, pa im je jedna od stanica i Podrum. Već su bili kod nas 2019te pa ovoga puta žele ostaviti drugi dojam. Garažno post pankerski trio s teškim yugo-vajbom zvuče kao bend sa opskurnih kazeta 80-ih koje si našao u ladici svog ujaka, koji je nekad brijao na Parafe (ne daj bože nikome), svakako zanimljiv zvuk i pristup imaju naspram brdo bendova tog žanra koji jednako zvuče. Dođi pa vidi.
 


 
 
MLADEN  (Zagreb, lo-fi punk)
 
Da, mikro kategorizacija unutar žanrova postoji, prijeđi preko toga. 
Relativno noviji bend iz Zagreba koji su imali za sada malo svirki, pa idu to ispraviti, dolazeći u paketu s parom i neparom (?) Imaju snimljen demo, pa ih možeš čuti ovdje:
 
 
 
ŠARIJANATA  (Zagreb/Rijeka, acoustic folk punk gipsy cabaret)
 
Probaj izgovoriti ime žanra u jednom dahu! Rado viđeni gosti naplatnih postaja i benzinskih pumpi, autostoperi i backpackeri, odlučili su skupiti se i prenijeti svoj životni stil kroz muziku. Do sada je ovaj novi vokalno instrumentalni sastav, a instrumenata im ne fali (čitaj: harmonika, violina, gitara, gajde, cajon) imao dvije svirke, jednu na Zvoneću (!!!) i drugu u Zagrebu, treću (ne)sreću imaju kod nas.
 
Energični, veseli i van okvira, dođi čuti pjesmu s dva refrena i dijelom koji govori o ničemu (al' baš ničemu!)
 


Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!
 
 

 

Nema komentara:

Objavi komentar