petak, 28. lipnja 2013.

PUBLIC DISGRACE (Pu) + DJ ROTTEN (Ri) @ Art kino Croatia, petak, 05 07. 20h


S početkom u 20 sati, Art Kino Croatia i Udruga Škatula u suradnji sa kolektivom MONTE PARADISO po prvi puta ugošćuju jedan pank bend; PUBLIC DISGRACE će predstaviti svoj brz hardkor kao preludij dokumentarcu o festvalu i kolektivu. Tridesetak minuta lajv svirke, pa potom u dvorištu kroz ljetno kino gledamo film MONTE PARADISO. Za snimanje, produkciju i postprodukciju angažiran je mladi pulski filmski stvaratelj Vibor Juhas koji kroz 70 minuta finalnog produkta uspijeva vjerno prikazati razvoj Monteparadisa kroz godine i svu snagu koju ima.

DVADESET godina djelovanja Monteparadiso festivala i istoimenog kolektiva. Film je obuhvatio festival od njegovih začetaka od strane mladih entuzijasta, do transformacije u jedan od najpoznatijih underground festivala u svijetu. Prikazujući kroz osobne ispovijesti glavnih aktera nastajanje i odrastanje Monteparadiso kolektiva obilježena je 20-godišnja obljetnica.

Monteparadiso 20 nastao je u suradnji Udruge Monteparadiso i Mrkli Mrak iz Pule, snimljen u nekoliko aktivnih tjedana tijekom 2012. godine, te na jedno mjesto stavlja raritetne videosekvence iz bogate povijesti festivala i niz razgovora sa najbitnijim akterima MP kolektiva, starog i novog vodstva Udruge i značajnim kreativcima domaće underground scene.

Osim toga DJ ROTTEN će nas sve skupa prodrmati starih zvucima panka iz bogate kolekcije vinila; tako da se nadam da će doživljaj svakako biti potpun.

Ulaz za cijeli program : 15KN

KONCERT počinje na vrijeme....





Nema komentara:

Objavi komentar