četvrtak, 16. svibnja 2013.

UHL (DIJON) // KARCAVUL (LYON) @ MUSIC BOX, srijeda, 22.05., 21 h

Čekajući nastavak PODRUM.a i uslijed otkazivanja koncerata spremno tražimo novo mjesto. Grad još uvijek zatrpan birokracijom i problemima nema vremena za nešto poput pank koncerta. Time se obraćamo RI ROCK.u i dogovaramo novo gostovanje u prostoriji Music boxa, riječkoj publici nadaleko poznatog utočišta za sve talente koji čekaju svoje mjesto pod suncem pozornica. Veličinom ista kao PODRUM, 22.5. u srijedu sa početkom u 21 sat će upravo ta glazbena vježbaona postati koncertni prostor. Klubovi se zatvaraju, perspektive se rađaju i umiru, a dok čekamo odgovore na pitanja zasvirajmo u crnoj tmini i depresiji sa:

KARCAVUL (LYON) su tročlani death doom sludge metal ali ne onakav kakav je početkom 90'-tih polučilo PEACEVILLE trojstvo mrtvila. Ovdje ipak ima više mizantropije nalik onome sto danas radi COFFINS, ali sve mnogo prljavije i daleko od fensi studija. Zlo kakvo treba da bude, sakriveno od ociju javnosti.
http://www.metal-archives.com/bands/Karcavul/3540346964
http://www.youtube.com/watch?v=LeoXWL7xH5c

UHL (DIJON) su pred malo više od godinu dana prvi puta posjetili Rijeku. Tada u sličnom aranžmanu sa sludge istomisljenicima, danas ponovno u napadaju LO FI black metala. UHL na trenutke zvuci blizak norveškoj školi crnog kruga podzemnog tejp trejdanja gdje pjesme ne prelaze u epove, već ostaju kratkim izljevima bijesa nalik panku na kojem su odrasli. Dvojac, bez basa. Upravo snimljene split kazate sa kolegama sporine. Dakako nabavljivo za pisljivih par eura... Ako tko jos ima uopcće na čemu vrtiti takvo nešto arhaično.

http://www.metal-archives.com/bands/UHL/3540319664
http://www.youtube.com/watch?v=JClVnom9L0A

ULAZ : 20kn
START: 21 h
KRAJ: 23 h (radi zadnjih buseva)


NO GODS, NO NAZIS
Nema komentara:

Objavi komentar