četvrtak, 19. rujna 2024.

The Hahas and the Blablas (Zagreb) // Roto. (Guatemala) @ Podrum, 27.09.2024. (Friday)

Kao što smo i najavili nešto ranije, dveri vašeg najdražeg suterena se uskoro otvaraju! Sezona gigova je na pomolu, a kako bi pametni rekli; iduća dva tjedna su ključna! 

E, pa… Tjedan dana Nakon projekcije filma Frontiers of Dreams and Fear (čekirajte događaj ako već niste!) dovodimo vam čudake s različitih dijelova zemljine hemisfere, koje pak krasi zajednički nazivnik; brisanje nametnutih žanrovskih barijera.

S jedne strane ringa šašava new wave synth punk kajgana The Hahas and the Blablas, a s druge strane noisy drum'bubanj'bijes teškaši  Roto. koje krasi mračna poezija i nepravilni taktovi.

Tko će tu koga nadmudriti i uspjeti spojiti nespojivo, a tko će s gromom u koprive kopati samoupadajuću jamu, saznajte u nastavku…

 

 

Start:22:00

Upad: 4 EUR

The Hahas and the Blablas (Egg punk new wave, Zagreb)
https://veselajolly.bandcamp.com/album/three-short-songs

Jedni od glazbeno najaktivnijih kolektiva sa ovih prostora u zadnje vrijeme, sa zajedničkim nazivnikom post punk i inih zvukova, ponovno nam dolaze u posjetu.

Ovog puta radi se o nešto svježijem glazbenom projektu sa već znanim licima koje smo mogli vidjeti i čuti u drugim sastavima. Osim već očekivanog new wave zvuka ono što krasi ovaj projekt je egg punk pristup u izradi kratkih pjesama s kojima ismijavaju razne društvene situacije i nametnute konvencije.


Prepusti se šašavom zvuku durskih akorda i vrckastoj melodiji sintesajzera!


Roto. (Noisy no wave, Gvatemala)
https://roto.bandcamp.com/album/giro

S drugog kraja zemljine hemsifere nam dolazi Roto. Obavijeni velom misterije, ovaj  trojac iz Gvatemale dolazi servirati svoju  zakusku od kakofonije začinjenu spoken word performansom svoje nadrealne poezije i energičnim nastupom uživo. 

Naizgled nespojive bass dionice sa repetrirajućim ritmom bubnjeva i jekom vokala . Da, da i mi smo zbunjeni, ali nastojimo otkriti što nam skrivaju.

 

Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!
 

Nema komentara:

Objavi komentar