četvrtak, 12. rujna 2024.

 Projekcija filma: Frontiers of Dreams and Fears @ Podrum, 20.09.2024 (Friday)

 
Sve kraći sunčani sati u ovo doba godine obično su nagovještaj na neminovnu hibernaciju koja slijedi, ali ne i kod nas!
 
Drijemež i uspavanost kod nas nećeš doživjeti jer bijesne gliste su sebe izvele šetnju, a od vraga smo pravo kleptomanski oteli šale natrag gdje i pripadaju.
 
Sunčani dani odmiču, a vi ste si još uvijek zapeli na stopu između Zadra i Pule, osjećajući kako post-festivalska depresija navire još od Intermezza i trudite se uhvatiti opskurne bendove koji piče po regiji.
Jedva čekaš da jebeni turisti otiđu doma i da im se kruzer zapali u luci. Već ti je muka od predstojećih razgovora o savršenom ljetovanju na precijenjenom otoku jadranskog arhipelaga prekrcan turistima i apsurdnim cijenama.
 
E pa, sreća ti se osmjehnula jer Podrumske dveri se uskoro otvaraju i traže nove pridošlice!
______________________________________________________________________
No, kao uvertiru za jesensku sezonu koja nam predstoji pripremamo projekciju filma Hlam al-manfra iliti Frontiers of Dream and Fear palestinske redateljice Mai Masri.
 
Film prati život i odrastanje djece u izbjegličkim kampovima nadomak izraelsko-libanonske granice te način na koji politika mržnje oblikuje tu stvarnost u kojoj pojedinci odrastaju. Unatoč tome film budi nadu pošto prikazuje kako prijateljstvo između djece ne poznaje nasilno nametnute granice i poziv je na otpor bilo koje vrste.
 
Kao i na zadnjoj projekciji filma bit će hrana kao i kutija za donacije koje će ići za pomoć provjerenim kanalima i kontaktima.
 
Start: 20:00
 
Upad ili Hrana: donacije
 
RIJEKADIYHCPUNK kolektiv