četvrtak, 30. svibnja 2024.

Scoop (Prague) // Spiritual Law (Linz) @ Podrum, 03.06.2024. (Monday) 

Nakon uspješnog utorka, vrijeme je da vam ponovno zamrsimo planove sa gigčinom za početak tjedna. Na meniju su ponovno bendovi sa tvrđeg spektra punka, najtvrdokorniji Scoop iz Praga te lo-fi d-beat Spiritual Law iz Linza.

Pa da čujemo...

Start: 21:00

Upad: 4 EUR

Scoop (HxC, Prague)

15 minutni fitness trening kondicije, skakanje, gaženje i lamatanje rukama. Agresivna jeka od vokala koji režu slušne receptore, ritam bubnjeva koji probija membrane zvučnika sa svojim breakdown dijelovima, chuga-chuga riffovi ispresijecani mikrofonijom i bass koji se stapa s bubnjevima pozivajući na pogo. Ma e, tvrdokornije ne može!

Pred 2 mjeseca su izbacili novi materijal van i možemo ti samo reći da je sranje upaljeno! Ako pratiš Felopunk kanal znaš o čemu čampri. Šta više da ti kažem?!

Spiritual Law (HC punk, d-beat, Linz)
 
Iz Gornjoaustrijskog Linza nam dolazi Spiritual Law. HC pankčina koja na momente prelazi u d-beat pa u midtempo, pa u sve spektre između, dok produkcijski zvuk podsjeća onaj sa na neke davno zaboravljene kazete ispod suvozačkog mjesta koja se predugo točala u pivu.
 
Dominantni visoki tonovi i šamaranje svih instrumenata, minutu i pol duge pjesme i sveopća kaotičnost!
 
Dođi i uplovi u novi tjedan s ljutnjom i bijesom koji će te natjerati da pošalješ šefa u kurac i zatražiš zasluženo bolovanje zbog ozljeda na gigu.
 
Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!
 

subota, 25. svibnja 2024.

 Instructor (Bruxelles) @ Podrum, 28.05.2024. (Tuesday)



U utrci s vremenom i oko objavljivanja evenata uvijek izvučemo deblji kraj, pa vi sad protumačite to kako hoćete hehe. Nego, krećemo lagano s najavama za par koncerata koji će se odigrati idućih dva tjedna. Da, da, nije se ni odigrao ovaj gig sa Águom, a već se kuju novi planovi. Samo obilato!

Pri na redu i to odmah usred tjedna je gig sa Instructorom, HxC ekipa iz Bruxellesa, pa da vidimo...
 
Start: 22:00
 
Upad: 4 EUR
 

Neka vas navedeni žanr ne zavarava! Ne radi se tu o nikakvom Hate5six macho bendu! Instructor piče taj Hardcore spajajući stari pristup (energija, buka i brzina) uz novi prizvuk. Satiru, deru, ubijaju i lome (ne nužno tim redoslijedom!) izbacujući tako frustracije kroz instrumente.
 
Prosjek trajanja pjesama im je minuta i pol, tako da znaš šta te čeka. Zato mojne zakasniti! 
 
Zagarantiran kostolm, jer kako drugačije započeti radni tjedan?!
 
Šuška se da će pasti i neko prikazivanje filma prije giga, bit će te kao i uvijek pravovremeno obaviješteni hehe.
 
Zabavu vam donosi RIJEKADIYHCPUNK kolektiv!

 

ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

 Água (Brazil) @ Podrum, 25.05.2024. (Saturday)