utorak, 28. travnja 2015.

Nature Boys (Kansas City) @ Podrum, 05.05.(utorak)

Iz dalekoga grada Kansas City-a poznatog po bajkovitim pejzažima Čarobnjaka iz Oza nam stiže prljavi i iskreni rock n roll kojega sviraju nadaleko poznati NATURE BOYS!

Ovaj trojac nastaje u šumskim predjelima savezne države Wisconsin od ekipe vođene jednostavnom mišlju sviranja garažnog rocka koje se kako je to već povijest objasnila pretvorio kasnije u pank. 

Sad razmišljati da li je Iggy Pop prvi panker ili možda Wayne Kramer je posve suludo. Jer ovi mladići i djevojke pružaju taj lo fi osjećaj u potpunosti. 

Sam bend je već gostovao u Rijeci i ovo je last minute blitz najava kako ne bismo zaboravili na jednostane gitarističke melodije, ispunjene pjevnim vokalima! Jer kako bi rekli njihovi sunarodnjaci MC5, Kick out the jams!!!

Ulaz: 20 kn
Početak: 21h

Prije i nakon giga, dakako prigodna pank debilana! Vidimo se u našem mnogo više nego vašem Podrumu!

petak, 17. travnja 2015.

Clocked Out (Glasgow) // Ambonker (Munich) @ Podrum, 24.04. (petak)

U tjednu koji nam dolazi, riječka DIY pank gerila donosi novi dašak tjelesnih gibanja uz 2 hardkor pank benda i jednim začudnim dj-em koji je iznenada odlučio napustiti matično rege utočište te se posvetiti potpunom mraku male prostorije koju volimo zvati PODRUMOM! U petak 24.4. posjetiti će nas škotski i njemački veseljaci! Dakako kao i uvijek od 21 sat. Pa krenimo redom, od nemila do nedraga ili kako to već ide u crnoj rupi podno teretane!

CLOCKED OUT, dolaze iz Glasgowa grada poznatijem po dobrom viskiju nego po panku. No, ova četvorka svira vrlo dobar i na trenutke vrlo brz hc punk bez puno filozofiranja i preseravanja! Iza njih je nekolicina 7'-a i ovo je prva turneja na kojoj staju baš u Rijeci.

AMBONKER, s druge strane dolaze iz južnog dijela Njemačke, iz Bavarske tj. iz Munchena grada koji je nekoć davno bio utočištem mnogih stanovnika bivše države. A takav je i bend, ispunjen različitim ljudima iz različitih govornih područja koji su se našli u pank bendu!

I potom nakon konerta, DJ POPPY rezident programa RI ROOTZ koji promiče DUB kulturu uzima plejlistu pod svoje te nas časti plesnim hitovima swinga, afro bita i psihodelije!

ULAZ: 25 kn
START: 21h