petak, 21. rujna 2012.

FRUSTRATION (USA), PUBLIC DISGRACE (PU) @ PODRUM, 28.9.

Javna sramota ili frustracije kao dio svakodnevnog života; poput neočekivanog udarca ili samo glasnog trzaja. Često se sa time suočavamo i to su pojmovi koji nas prožimaju redovito, ako nismo uspjeli u životu. Ipak, u Podrumu i dnevnom boravku saveza udruga Molekula sve probleme ispoljavamo na potpuno kreativan način, gdje jedina sramota može biti vaš nedolazak. Pa krenimo redom u ovaj dobrano ispunjen dan.

U dnevnom boravku @ MOLEKULA

 16 - 19 h - Kreativna radionica za fanzin "bez stila" #2 -

Ekipa pod nazivom Crni Flomaster iz Novog Marofa donosi hrpu papira i alata za šaranje, crtuckanje, pisanje, rezanje, ljepljenje, slikanje... Ideja ove radionice je jasna: okupiti vesele trijezne, pijane, tužne, uredne mlade, zmazane stare i obratno - znači sve , da sudjeluju u stvaranju 2. broja fanzina "bez stila" te da se izraze na bilo koji način s bilo kojim materijalom u vlastitom svijetu sa direktnom diy kreativom na djelu!!

Od 19.30 - 21 h : Otvorenje izložbe i projekcije filmova  "Nepokoreni grad 2012."

U suradnji sa udrugom Domaći iz Karlovca otvaramo dio postava izložbe i filomova prikazanih na ovogodišnjem izdanju festivala. Radi se o kreativnoj školi mladenačkog izražavanja gdje se jedan pomalo pospan grad budi i pretvara u kreativno tlo. Ovoga puta na putu prema ostalim mjestima. Glazbeni dio je obavljen u rano ljeto, a sada  izlaganjem svojih radova na izložbi sudjeluju umjetnici-amateri ali i profesionalni fotograf.

 Od 22 h : FRUSTRATION (UsA), PUBLIC DISGRACE (Pu) @ PODRUM

FRUSTRATION su hardkor pank trio iz Seatllea, grada znanog po propalom glazbenom žanru i mnogim bendovima koji su nas razveseljavali dok smo odrastali kao STATE OF FEAR, SHITLIST etc. Ovoga puta ne radi se o krastu ili sirovom hardkoru. Ovi se momci više oslanjaju ne neke klasičnije pank bendove i pomalo melodične prijelaze u toj svoj sirovosti.

PUBLIC DISGRACE sa druge strane predstavljaju jos jedan pulski projekt sa starim znalcima. Ovoga puta u kombinaciji PASMATERS//NULLA OSTA da ne nabrajam sve između. Od old skula jednih RKL do jednostavnih himni i ritmova poput DISCHARGE... Ili jednostavno PUla PUnk. 10 stvari, 20 minuta.
 
Uza sve to RIJEKA DIY HC PUNK kolektiv sprema bogatu VEGAN zakusku gdje će se naći raznog povrća, njoki i svega ostaloga... Dođite u miru i otiđite  punog želuca, sa bukom u ušima i pićem u jetri.. Samo pankčina...

ULAZ na gig : 25kn
ULAZ na radionicu i sve ostalo: 0 kn

Savez udruga MOLEKULA
Udruga Domaći
DIY inicjativa Crni Flomaster