petak, 24. kolovoza 2012.

MASSGRAVE (C), LEECHFEAST (Slo) @ PODRUM, 10.09. (ponedjeljak)

Upravo savrsen spoj za pocetak nove podrumske koncertne sezone. Spoj najbrzeg i najsporijeg kao savrsena simbioza nasih najdrazih bendova; onih koji su nas usmjeravali i natjeravali da razmislimo zasto apsolutno nista nema konacnu vrijednost. No, dosta o tome. Uvodimo vas u svijet glazbenih hereza:

MASSGRAVE dolaze iz daleke nam Kanade. Svima koji imalo prate nekakvu hajmo reci internacionalnu pank scenu ne moze pobjeci ovo ime prepuno krast kliseja. Ipak, rijec je vrlo agresivnom mijesanju panka i grajnda, kakav su pocetkom 90'-tih przili EXTREME NOISE TERROR, DESTROY i pogotovo DISRUPT. Bivajuci sve mocniji iz izdanja u izdanja, u realizaciji AGIPUNKA unistavaju nas mali podrum sonicim blasfemijama kratkog tipa. 3o minuta cistog i jednostavnog uzitka. Oni su zadnji cavao na lijesu umiruceg boga.

LEECHFEAST sa druge strane ne treba predstavljati nasim stalnim slusateljima/icama. Ovo im je cini mi se treci nastup. Zadnji puta su razdrmali PLACE skupa sa LA CASOM FANTOM. Ovoga puta izlika je izlazak prvog dugosvirajuceg LP.a Nakon par demo snimki svoj progres u zajeban stoner sludge okrunjuju sasvim novim komadom plastike i buke prezentirajuci ga upravo gdje su i bili prvi puta sa svim svojim bendovima. Rezanje i bijes, spore gitare i monolitan bubanj. Kraj se blizi. I oni to znaju.


Ulaz: 25kn
Start: 21h

Prije i nakon giga, sludge/grind slusanica. I napominjem da bi na ovom koncertu moglo biti uzasno mnogo ploca i svih ostalih potrepstina tako da pripremite novcarke i podrzite scenu.




DROM (CZ) @Klub Place, 12. 09. (srijeda)

Vise nije neobicno i pretesko samo jednoj glazbenoj numeri posvetiti desetak pa i vise minuta. Spajanje agresivnih podloga sa potpuno sjetnim i neobicnim prijelazima; kao i bijesnih no istovremeno melankolicnih trenutaka stvara sasvim novu nazvati cu ju atmosferu sto i rezultira radjanjem novih zanrova. Aaron Turner (ISIS) nije voljeo taj izraz, ali ucestalio se i savrseno opisuje navedeno... Dakle imamo postmetal, opreku navedenog, stvaranje neceg novog. Tj. vise niti nije, jer rodonacelnici vec godinama ne prestaju iznenadjivati i evoluirati...

DROM je takav bend. Ceski istrazivaci nemogucega, nudeci na download apsolutno sve do sada snimljeno, sa jasnim ciljem prezentacije svoga zvuka malobrojnim poklonicima/icama. Tu se nalazi sve navedeno. Odrasli na hardkoru, napredovali na sludgeu, iskristalizirali se na atmosferi.. Dakako  KLUB PLACE. Do sada su nas castili sa slicnim bendovima i mi apsolutno nastavljamo sa tradicijom.

Svetkovina pocinje u: 22h 
Ulaz: 20kn



Prije i nakon koncerta muzika za vas bira INDI i to ce se naci probranih hitova iz bogate kolekcije. Od RODAN do AMEBIX, pa malo NEUROSIS i RUSSIAN CIRCLES i tako u krug... Jedan lijepa srijeda, u kojoj svi postajemo dio opusa... Nemojte da vas nema...